Szybkie danie także na zimne wieczory. Źródło energii z ziemniaków i źródło witamin z rzodkiewki.
Składniki:
0,5 kg małych ziemniaków, pęczek rzodkiewki, szczypior, garść kiełków gorczycy, 3 łyżki śmietany z małą ilością tłuszczu, 1 łyżka musztardy, sól
Sposób przygotowania:
Ziemniaczki gotujemy w posolonej wodzie. Po ugotowaniu kroimy w plasterki. Rzodkiewki również kroimy w cienkie plasterki. W misce łączymy musztardę i śmietanę. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek. Tak przygotowanym sosem zalewamy rzodkiewkę i ziemniaki. Na koniec posypujemy gorczycą.
-
Szczegóły
20 lutego, 2020 CIT Gołdap w kategorii Przepisy
Przepis na kartacze Immanuela Kanta
-
Szczegóły
15 stycznia, 2019 CIT Gołdap w kategorii Przepisy
Przepis: Placki ziemniaczane z marchewką i sosem grzybowym
-
Szczegóły
13 stycznia, 2019 CIT Gołdap w kategorii Przepisy
Przepis na domowego sękacza z tortownicy
-
Szczegóły
CIT Gołdap w kategorii Przepisy
Chłodnik litewski – prosty przepis