Szybkie danie także na zimne wieczory. Źródło energii z ziemniaków i źródło witamin z rzodkiewki.
Składniki:
0,5 kg małych ziemniaków, pęczek rzodkiewki, szczypior, garść kiełków gorczycy, 3 łyżki śmietany z małą ilością tłuszczu, 1 łyżka musztardy, sól
Sposób przygotowania:
Ziemniaczki gotujemy w posolonej wodzie. Po ugotowaniu kroimy w plasterki. Rzodkiewki również kroimy w cienkie plasterki. W misce łączymy musztardę i śmietanę. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek. Tak przygotowanym sosem zalewamy rzodkiewkę i ziemniaki. Na koniec posypujemy gorczycą.
-
Read more +
20 lutego, 2020 By CIT Gołdap in Przepisy
Przepis na kartacze Immanuela Kanta
-
Read more +
15 stycznia, 2019 By CIT Gołdap in Przepisy
Przepis: Placki ziemniaczane z marchewką i sosem grzybowym
-
Read more +
13 stycznia, 2019 By CIT Gołdap in Przepisy
Przepis na domowego sękacza z tortownicy
-
Read more +
By CIT Gołdap in Przepisy
Chłodnik litewski – prosty przepis